Hiszpańskie tapas

To małe przekąski na zimno, do zjedzenia na szybko, w biegu, na jeden kęs. Zazwyczaj są to małe kanapeczki np.  szynką czy pomidorem, ale mogą to być tez po prostu oliwki.

Jeśli chcecie skosztować hiszpańskich tapas w domowym zaciszu może wypróbujecie ten przepis ?

Tosty z pomidorami i oliwąSONY DSC

 Składniki: bagietka, pomidor (dojrzały), oliwa z oliwek (extra vergine), sól.

Sposób przyrządzania: bagietkę kroimy na kawałki i opiekamy w piekarniku lub tosterze (można użyć pieczywa tostowego). Tosty polewamy oliwą i kładziemy na nie plastry pomidora, solimy.

2 thoughts on “Hiszpańskie tapas

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s