Przepyszny Cordon Bleu

Chicken_Cordon_BleuNazywany jest również kotletem szwajcarskim. Można go zrobić praktycznie z każdego mięsa (schabu wieprzowego, piersi kurczaka czy cielęciny). Cordon Bleu to nic innego jak złożony na pół filet z kurczaka w złocistej panierce nadziewany szynką i żółtym serem. Podobny do klasycznych dewolajów, jednak prostszy do wykonania, gdyż nie trzeba zwijać mięsa w roladki. Idealny na gorąco z kluskami śląskimi i surówką z kapusty pekińskiej🙂

One thought on “Przepyszny Cordon Bleu

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s